4 dolog, amit mindenképp ellenőrizz az albérlet megtekintésekor

4 dolog, amit mindenképp ellenőrizz az albérlet megtekintésekor

A lakásmegtekintés szerepe elképesztően fontos, hiszen ilyenkor kapjuk az első benyomást arról, milyen lenne benne élni. Azonban ahhoz, hogy ez az élet nyugodt legyen, van néhány dolog, amit mindenképp érdemes személyesen ellenőrizni. Hiszen előfordulhat, hogy a valóság eltér a hirdetésben látottaktól, illetve lehetnek (akár véletlenül, akár szándékosan) rejtett hibák.

Íme 4 dolog, amit mindenképp ellenőrizz a kiszemelt albérletben:

Víznyomás

Érdemes kipróbálni, hogy a mosogatóban vagy a zuhanyzóban milyen erősséggel folyik a víz, van-e egyáltalán melegvíz, nem csöpögnek-e a csapok.

Gáz és fűtés

Mindenképp kérdezz rá, illetve ha van lehetőséged, próbáld ki, hogy a gáz/fűtés rendeltetésszerűen működik-e a lakásban. Ha a lakásban gáztűzhely van, bekapcsolhatod, illetve a radiátorokat, konvektort is ellenőrizheted. Ez különösen fontos akkor, ha épp nem lakik benne senki, hiszen lehet, hogy be sem kapcsolták télre a fűtést, így ki sem derülhetett a probléma.

Tv- és internetkapcsolat

Ha a lakásban nincs tv és/vagy internetkapcsolat, de mégis ezt az albérletet választanád, kérdezd meg a tulajdonost, hogy ez esetben hajlandó-e engedni az árból, ha te a saját költségeden bekötteted a szükséges szolgáltatásokat. Ha viszont a lakásban van tv és internet, ne felejtsd el kipróbálni azokat, hiszen fontos, hogy még idejében kiderüljön, ha pl. nem elég a sávszélesség, amit a lakásban biztosítani tud az adott szolgáltató.

Ablakok, ajtók záródása

Győződj meg róla, hogy a lakás összes ajtaja és ablaka egyszerűen és gond nélkül zárható és nyitható. A szigetelésre is érdemes rákérdezned, hiszen a rezsiköltség állandó kiadás, amivel mindenképp számolnod kell, így jó, ha tisztában vagy a várható összeggel.

Ha ezeket a dolgokat ellenőrzöd a lakás megtekintésekor, biztosabban tudsz döntést hozni és hatékonyabban tudod megtalálni a számodra megfelelő albérletet.

Nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között, találd meg a következő otthonod!

KIADÓ LAKÁSOK