3 dolog, amit mindenképp ossz meg a főbérlőddel

dolog, amit mindenképp ossz meg a főbérlőddel

Az albérletkeresés során szerencsés esetben eljön az a pont, amikor keresőként találkozol a tulajdonossal. Ahhoz, hogy létrejöjjön a bérleti szerződés, elengedhetetlen a kölcsönös szimpátia és egy kialakult, kezdetleges bizalom mindkét fél részéről. Fontos, hogy a tulajdonos jó szívvel adja ki az ingatlanát, ehhez azonban néhány dologban érdemes őszintének lenni. Összegyűjtöttük, mi az a néhány dolog, amit mindenképp érdemes megosztanod.

Ki költözik?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a tulajdonos/főbérlő tisztában legyen, hogy kik és hányan költöznek a lakásba. Nem érdemes titkolni, ha többen költöznétek vagy kisállatot is vinnétek a lakásba, mert előbb-utóbb úgyis kiderül, ami pedig kényelmetlen helyzeteket okozhat mindkét fél számára. Ha egyedül veszed ki az ingatlant, érdemes tisztázni a főbérlővel, hogy ha a jövőben ez változna, akkor az problémát jelenthet-e.

Mivel foglalkozol?

Nem feltétlen kell megosztanod, hogy mivel foglalkozol pontosan, de azt mindenképp érdemes megosztanod a tulajdonossal, hogy még diák vagy-e vagy már főállásban dolgozol. Ez azért fontos, mert így a tulajdonos is tisztában lehet azzal, hogy hogyan tudod kifizetni az albérlet költségeit. Emellett kiderülhetnek már a kezdeti fázisban olyan praktikus dolgok, mint pl. épp nem annyira jó az internetelérés a lakásban/nincs bekötve szolgáltató, pedig te otthonról dolgozol.

Rendszerető, nemdohányzó

A fentiek mellett érdemes lehet még egy-két fontosabb tulajdonságot is megosztanod magadról, ilyen például a dohányzás vagy a dolgozó, illetve ha úgy érzed, olyan szubjektív tulajdonságokat is megemlíthetsz (ha tényleg igazak rád), mint a megbízható és a rendszerető. Ezáltal a főbérlő/tulajdonos is jobban megbízhat benned, és könnyebben tud dönteni arról, hogy neked adja ki az ingatlanát.

+1 Kérdések

Mivel fontos, hogy mindkét fél számára a lehető legelőnyösebb választás szülessen, érdemes neked is készülni néhány kérdéssel, amikből hamarabb kiderül számodra, hogy megfelelő-e a lakás, és szimpatikus-e a tulajdonos annyira, hogy beköltöznél a lakásába. Amellett, hogy ezzel te is értékes információkhoz juthatsz, a tulajdonosnak is imponáló lehet, hogy készültél, hiszen ez azt jelenti, hogy komoly érdeklődő vagy.

Nézz szét aktuálisan kiadó lakásaink között, vagy kérd segítségünket a keresésben!

KIADÓ LAKÁSOK