Created with Sketch. N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. image/svg+xml Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Kiadó Budapest, VI. Kerületi újépítésű, Király utca
1 kép

Király udvar Budapest, VI. Kerület Király utca

Az Autóker Holding Zrt. második belvárosi beruházása, a Király Udvar Budapest egyik kiemelt jelentőségű részén, a Király utca és Székely Mihály utca sarkán épült fel. A lakások a beépítési koncepció kedvező eredményként három tömbbe szervezve épültek. Így szintenként és lépcsőházanként 5-7 lakás létesült, amely még alkalmas a megfelelő szomszédsági viszonyok kialakítására. A nyolc emeletes Király Udvar három tömbjében összesen 140 darab, 32 - 136 nm alapterületű lakás épült, a teremgarázs pedig 160 autó számára biztosít helyet. A lakások stúdió, másfél-két, három és négyszobás beosztásban kerültek kialakításra.
A lakóépület főbejárata a Király utca - Székely Mihály utca sarkán található, ahol hangulatos előcsarnok fogadja az érkezőket. Az ellenőrzési, információs és diszpécser feladatokat is ellátó recepció itt felügyeli a gépkocsik mozgását is. Valamennyi lakás megközelíthető a főbejárattól, ugyanakkor az egyes lépcsőházaknak közvetlen földszinti bejárata is van. Minden lépcsőházban nagyméretű lift található, amelyben az emeletek Braille- írással is jelöltek.

A három épület ellipszis alakú belső udvart ölel körbe, úgy, hogy az oldott, íves falakkal határolt kert a körülötte álló épülettömeg átvágásain keresztül kapcsolatot tart környezetével. A Király Udvar kertje két szintből, a felső függőkertből és az alsó pihenőparkból áll. A függőkert középpontjában szökőkút áll, amely körül sétálórész került kialakításra.