Created with Sketch. N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. image/svg+xml Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Kiadó Budapest, II. Kerületi újépítésű,  utca
3 kép

Völgy Liget Budapest, II. Kerület utca

Az 5.635 m2 erdős területen elhelyezkedő Völgy Liget lakói sem a természetről, sem a városi lét szolgáltatásairól lemondani nem kívánó, elvárásokkal rendelkező, környezettudatos emberek. Gábor Kálmán, a kerületben élő és alkotó építészt kértük fel, hogy tervezze meg a Völgy Liget otthonait és irodáit az Önök elvárásai és a mi tapasztalataink alapján. Egyedi miliőjű, otthonos és praktikus lakásainkat és irodáinkat a magas használati érték, a fenntarthatóság és az értéktartás jegyében építettük. Az ideális, közel 60 * 90 m befoglaló méretű, téglalap geometriájú, fél hektárt meghaladó területű, ősfás terület felszíne Észak-Keleti irányban lejt. Az ideális telekgeometria, az optimális irányú és arányú lejtés, valamint a pazar ősfás faállomány kedvező feltételeket és egyben lehetőségeket teremtett a Völgy Liget négy épületének szabadon álló módon történő telepítésére, csökkentve az átlátást, hangsúlyozva a kilátást, páratlan lehetőséget teremtve egyúttal a piacon egyedülálló méretű és használati értékű, jellemzően ősfás, nagy területű kizárólagos használatú kertek kialakításának. A négy, egyenként pince + földszint + emelet + felső szint kialakítású, személyfelvonóval ellátott épület mindegyike az erdős terület egy-egy kisebb tisztásán került telepítésre. A területre történő bejutást az utca felől egy közös, mind gyalogos, mind gépjárműbehajtást lehetővé tévő kapu biztosítja. Az egyenként három, illetve négy lakásnak, valamint 1, illetve 2 kis irodának helyet adó épületek pinceszintjein kialakított parkolók a terület hossztengelye mentén található közös belső úton keresztül közelíthetőek meg, míg az épületek főbejárataihoz gyalogos sétányok vezetnek. A terület meghatározó része közös használatban áll, az utca felőli széles előkertben a lakók gyermekei részére kikapcsolódási lehetőséget biztosító közös játszótér, míg az utcától távol eső, intenzív fás területen közös használatú kerti pihenő terület került telepítésre. A kerti ösvények, sétányok éjszakai megvilágítása biztosított, parkolásra az épületek pinceszintjén kialakított kényelmes méretű teremgarázsokban van mód.