Hogyan csempéssz egy kis tavaszt a lakásba télen?

Bár mostanában az időjárás bohókás, a tél végéhez közeledve a legtöbben már várjuk a tavaszt, a jóidőt, friss levegőt és a természet feléledését. A napsütés mellett fontos, hogy a lakásunkba becsempésszük a tavaszi hangulatot, ehhez hoztunk most 4 kreatív megoldást. Ha albérletben laksz, ne aggódj, ezek az ötletek abszolút albérletkompatibilisek!

Hozd be a természetet!

A tavasz a természet, az állatok - és az emberek - feléledéséről szól, amikor előbújunk a téli hideg, sötét napok után, szívesebben töltjük a szabadban az időnket, örülünk a napsütésnek, a rengeteg virágnak, rügyezőfáknak. Ezt a természetközeliséget egy belvárosi albérletben, egy kis városi lakásban nehéz igazán érzékelni, pedig mindannyian vágyunk rá. Attól függően, hogy szeretsz-e növényeket, virágokat táplálni, vagy csak szereted a virágok illatát és a színeket, mindenképp érdemes a lakás több pontján elhelyezni friss, tavaszi virágokat. Az ültetett növény környezetbarát, míg a vágott virág friss és kevésbé körülményes megoldás. Bármelyiket is választod, biztosan jobb kedvre derít majd!

 
 

Minták és anyagok

Akár saját lakásban, akár albérletben élsz, a lakásban található textilek egyedi, hangulatos otthont tudnak teremteni. Válassz tavaszi, meleg színeket az ágyneműnek, asztalterítőnek, mintás párnákat, ágytakarót, esetleg cseréld le a függönyöket, sötétítőt. Ne csak a mintára, az anyag vastagságára is figyelj - válassz vékonyabb függönyt, ami sokkal jobban átengedi a napfényt. Ha pedig nem szereted a túl színes megoldásokat, a meleg pasztell árnyalatok, vonalas minták tökéletesek lehetnek a számodra.

      

Rend a lelke

A tavaszi nagytakarítás általában minden háztartásban már-már rutinszerű, de a közhelyektől eltekintve is fontos, hogy rendezett, tiszta legyen az otthonunk. Egy albérlet is sokkal otthonosabb, ha tiszta, és minden a helyén van. Szívesebben nézünk végig a lakáson, ha csak a legfontosabbak vannak elöl, az asztal “dísze” nem a használt kanál, vagy a régi újságok, hanem inkább friss gyümölcsök, és egy csokor virág.

Fűszerkert

Tavasszal a színek mellett az illatokat és ízeket is érdemes megújítani a lakásban. Válassz ültetett fűszernövényeket a konyhádba, amitől az ételek és az illatok frissebbek lesznek, amellett, hogy sokkal egészségesebb megoldás, mint a bolti verziók.

Ha pedig azt a lakást keresed, amit a legjobban ki tudnál használni a terveidhez, nézz szét aktuális lakásaink között!