3 tipp, hogyan használd ki a kis lakás tereit

Ha kis lakásban, esetleg budapesti garzonban élsz, rendkívül fontos, hogy okosan használjuk ki a rendelkezésre álló teret, hiszen néhány jó megoldással szuperül növelhető az élettér és kellemes, kényelmes otthon alakítható ki. 3 tippet hoztunk, amivel előnyösen használhatóak ki a kis lakás terei.

Kis lakás tipp 1.: Világos színek 

Egy garzon Budapesten tökéletes megoldás lehet, azonban ha picik a szobák, vagy az egész lakás egy légtérben van, érdemes világos színű falat és a bútorokat választanod. Ha nem szeretnél túl fehér lakást, bármilyen szín tökéletes lehet, a lényeg, hogy világos árnyalatot válassz, mert ez egyrészt optikailag nagyítja a teret, másrészt a világos színek könnyebben visszaverik a napsugarakat, ezáltal sokkal világosabbá teszik a kis lakást.

 

Kis lakás tipp 2.: Fényáteresztő térelválasztók

Főleg a garzonok esetében, de akár akkor is, ha szobatárssal osztozunk, nagyon jól tud jönni, ha valamilyen szinten elválaszthatjuk egymástól az élettereket - sokkal otthonosabb, ha van nappali és akár ebédlő is. Azonban egy plusz fal még kisebbé és sötétebbé teheti a kis lakást, így fontos, hogy fényáteresztő megoldást válasszunk. Ilyen lehet például egy fiók nélküli polc, egy nagyobb szobanövény, vagy egy elhúzható sötétítő, ami mobilis falat képez. Pár aprósággal is sokat segíthetsz az albérleted otthonossá tételében.

Kis lakás tipp 3.: Okos helykihasználás

Talán alapvetőnek tűnhet, de apróságokkal is nagyíthatunk a kis lakáson. Ha szűk a szobánk, válasszunk beépíthető ágyat, aminek az aljában tárolóegység alakítható ki. Ha sok, csoportosítható lom szokott szem előtt lenni, szerezz be pár kosarat, tárolót, amibe csak be kell dobálni őket - a rendtől máris nagyobbnak tűnik majd a tér! Keresd meg a tökéletes bútorokat! Egy kis albérletben minden apró részlet számít, keresd meg azokat a bútorokat, termékeket, amiket pontosan be tudsz illeszteni!

Ha pont egy kis lakásra lenne szükséged, nézz szét kiadó kis alapterületű lakásaink között, biztosan megtalálod a tökéletes albérletet, és azonnal tudni fogod, hogyan alakíthatod ki benne az otthonod!