Created with Sketch. N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. image/svg+xml Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.

Mi az Energetikai Tanúsítvány?

Az ingatlan energetikai minőségét hivatott jelezni, épp úgy, mint a háztartási gépeknél már megszokhattuk.


A tanúsítvány skálája is hasonló a megszokotthoz: a legkedvezőbb az „A+” jelzésű, míg a legrosszabb besorolású „I” kategóriába kerül. A jelenlegi követelményeknek a „C” kategória felel meg, ez a viszonyítási alap és ehhez mérik a többi kategóriát az alábbi táblázat szerint:

fokozatok

 

Ahogy a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet fogalmaz: az energetikai tanúsítvány egy „igazoló okirat, amely az épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek a külön jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza”.