Created with Sketch. N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. image/svg+xml Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.

Ha Ön bérlő

 De miért is hasznos?

MIért is hasznos

A rendelkezésünkre álló jó energiaminősítéssel csak jól járhatunk, mivel ezzel azonnal úgy lehet növelni házunk/lakásunk bérleti díját, hogy gyakorlatilag nem alkalmaztunk benne semmilyen változást, csak megbizonyosodtunk annak energiafelhasználási szintjéről. Azonban akkor sem kell megrémülni, ha gyenge minősítésű az ingatlan, hiszen a korszerűsítés költsége nagy valószínűséggel megtérülhet a magasabb bérleti díjból (nyilvánvalóan a rosszabb besorolással rendelkező ingatlanok bérleti díja alacsonyabb). A bérlői oldalról nagyon jó kalkulációs alap lehet az energetikai besorolás, amivel előre meg tudjuk állapítani az egyes éves költségek részét, így nem érhet nagy meglepetés a számlák érkezésekor.

Kérje minden esetben!

Kérje minden esetbenEgy adott ingatlan valós rezsiköltségét nehéz volt eddig megállapítani. Az Energetikai Tanúsítvány kötelezővé tétele nagyban segíti a bérlőket abban, hogy ezt a fontos szempontot is objektív módon mérlegelhessék.

Mivel az bérbeadónak kötelező az önálló rendeltetési egységek, pl.: lakások esetében 2015. december 31-ig önkéntes az okiratot elkészíttetni, ezért kérje minden esetben. Önnek, mint bérlőnek, de a bérbeadónak is érdeke a teljes körű tájékoztatás egy későbbi esetleges vita elkerülése érdekében.

Energetikai Tanúsítvány

Az Európai Unió minden tagállamára kötelező érvényű az Energiaminősítési címke meghatározása bizonyos tranzakciók esetén. Ezzel az intézkedéssel szeretnék elérni, hogy felismerve lakásunk/házunk rosszabb besorolását, olyan intézkedéseket tegyünk, amivel csökkentjük a feleslegesen elhasznált energia mértékét. A cél, hogy a jelenlegi pazarló energiafelhasználás érezhető mértékben csökkenjen.

A tanúsítványból elsősorban azt tudhatjuk meg, hogy várhatóan mekkora az ingatlan éves energiafogyasztása. Ez alapján kerül besorolásra egy A+-tól I-ig terjedő skálán, ahol az „I” a rossz, míg az „A+” a fokozottan energiatakarékos minősítést jelenti. Itt fontos megemlíteni, hogy a követelményrendszer alapján a „C” jelzésig felel meg a jogszabályban meghatározott energetikai követelményeknek az ingatlan. Egyes tranzakciók során előfordulhat, hogy ez a minimálisan elvárható szint.