Created with Sketch. N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . N O . 1 A Z E L Ő Z Ő H Ó N A P B A N NO. 1 . Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. image/svg+xml Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.

Ha Ön bérbeadó

 Ki készíti Önnek a tanúsítványt?

Ön szerencsés helyzetben van, mert ha igényt tart rá, akkor elkészítjük mi. Az országos tanúsítói hálózat a legkényelmesebb megoldás azoknak, akik velünk bonyolítják bérbeadásukat.

Ez rendkívül hatékony és gyors megoldás Önnek, ugyanis nem kell fáradoznia a szakember felkutatásával, jogosultságának ellenőrzésével és ajánlatok, időpontok egyeztetésével. Ezeket a terheket is levesszük a válláról és versenyképes áron, az Ön által már ismert kollégánkon keresztül gyorsan, megbízható minőségben juthat az okirathoz.

Legyen jogkövető!

bérbeadó2012. január 1. után a lakóingatlanok eladása, vagy bérbeadása esetén kötelező a tanúsítványt elkészíttetni. Önálló épületnél (pl. családi ház) a bérleti szerződéshez csatolni is kell az energetikai tanúsítványt.
Ne adjon lehetőséget egy későbbi szankciónak, vagy reklamációnak. Nem éri meg!  

  Különböztesse meg hirdetését!

Nem kell sok időnek eltelni ahhoz, hogy a vásárlók, bérlők fontos szempontként vegyék figyelembe a döntésüknél az ingatlanenergetikai besorolását. A várható energiaköltség lényeges szempont, melyet eddig közműszámlák alapján igyekeztek a vevők, bérlők feltérképezni. Ez a módszer nem mindig hiteles, hiszen nem egyforma környezetben érezzük komfortosnak magunkat. Az energetikai tanúsítvány egységes rendszer, így összehasonlításra is kiváló. Amelyik eladó feltűnteti az energetikai besorolást, hamarabb találhat lakás, ház kiadása esetén bérlőre!

Kerülje el a későbbi reklamációt!

Egy kevésbé előnyös besorolás is jobb, mint tanúsítvány nélkül bérbe adni. Nemcsak azért, mert hamarosan a bérlők kitüntetett figyelmet fordítanak neki, hanem azért, mert így elkerülhető egy későbbi reklamáció, jogi vita. Ha az Ön leendő bérlője a beköltözés utáni néhány hónapban reklamálna az energiaköltségek miatt és Ön nem biztosított a bérbeadási szerződéshez energetikai tanúsítványt, akkor Öné a felelősség. Ebben az esetben, szabálysértési eljárás keretében, akár 50 ezer forintos büntetést is kaphat. Megér 20-30 ezer Ft-os költséget egy későbbi per?

Fogadja meg a szakember tanácsát!

Az energetikai tanúsítvány szerves része a szakember által megírt korszerűsítési javaslat, amely segítségével az ingatlan magasabb besorolásba kerülhet, ezzel energiafogyasztása is kedvezőbbé válik. A javasolt korszerűsítések végrehajtásával nemcsak jobb besorolást nyer az ingatlan, hanem a bérleti díj is magasabb lesz. Fordítsa saját előnyére a tanúsítványt!

Mikor érdemes foglalkozni vele?

Az elkészített tanúsítvány 10 évig érvényes, így ha Ön úgy dönt, bérbe adja segítségünkkel az ingatlanját, érdemes már a megbízási szerződés megkötésekor ezt is elindítania. Bár a tanúsítás folyamata viszonylag gyors eljárás, nem érdemes megvárni, amíg bérlőre talál, hiszen éppen elég intéznivaló lesz a szerződéskötéskapcsán.

 Lakásoknál bérbeadás esetén a tanúsítvány elkészítése 2015. december 31-ig önkéntes.